Pladsen blev markeret med musik
in

Norske flag og folkedragter markerede Eidsvoll Plads

På Norges nationaldag og 200-årsdagen for Norges grundlov i lørdags var der indvielse af Eidsvoll Plads ved Nyboder – lige ved Oslo Plads

Af Christian M. Olsen

PLADS: Den 17. maj 2014 var en stor mærkedag for Danmark og Norge. Den markerede 200 året for, at Norge fik sin første grundlov, som blev forhandlet og vedtaget på Eidsvoll uden for Oslo i 1814.

En grundlov, som blev til stor inspiration for kampen i Danmark for at få en fri forfatning.

Folketinget søgte Københavns Kommune om at få en Eidsvoll Plads som et symbolsk indslag i fejringen. Og det er blevet bevilget: En lille, grøn trekantet plads tæt på Nyboder, som i forvejen indeholder et mindesmærke for den hjælp, Danmark sendte til Norge under 2. verdenskrig. Og som ligger tæt på Oslo Plads.

Lørdag blev pladsen så fejret med en indvielsesceremoni med musik af Livgarden. Der var taler af Folketingets 1. næstformand, Bertel Haarder (V), teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) og vicepræsident Ingjerd Schou fra det norske Storting.

Den norske nationaldag blev i det hele taget fejret over hele byen, hvor der var flere norske flag og folkedragter end sædvanlig på en lørdag i København.


OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Written by Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Beboere føler sig terroriseret i egne hjem

Lokaludvalg blåstempler nyt Grønnegade-kvarter