in

Frederiksbergs skjulte perler

frb dage. Lørdag 10. maj er der mulighed for at besøge Frederiksbergs skjulte perler på Kong Georgs Vej og Dronning Olgas Vej, der rummer et spændende liv bag murene.

Af Heidi Engelund

To veje i et hyggeligt villakvarter er blevet døbt Frederiksbergs Skjulte Perler af Områdefornyelsen Nordre Fasanvej og Creative Roots, der står bag et arrangement i forbindelse med Frederiksberg Dage lørdag 10. maj.
Arrangementet ser i samarbejde med beboerne, de erhvervsdrivende og kommunen.
Det summer af aktiviteter på vejene, hvor kreative erhvervsdrivende, et kunstnerkollektiv, Betaniahjemmet og de mange beboere står bag en masse spændende oplevelser på dagen.
Et urban galleri
Sidste år blev arrangementet afholdt for første gang 31. maj. Nu gentages succesen, så kom og vær med og få et særligt indblik i livet på de to veje. Der er gratis adgang.
Alle, der er med i projektet, vil 10. maj rykke deres aktiviteter ud på vejene og lave et urban galleri og dermed kan fortællingen om et kvarters ukendte og måske glemte historier begynde.
En kreativ sjæl
Måske tænker man ikke over, at Frederiksberg rummer et meget rigt kreativt kulturliv. En af de kreative sjæle er Lise Eiler på Kong Georgs Vej 19 i baghuset, hvor man finder et spændende kunstnerkollektiv, hvor kreativiteten aldrig er i ro.
»Jeg har haft værksted i baghuset i godt to år. Jeg valgte stedet, fordi det ligger tæt på min bopæl, og fordi jeg ud over et dejligt værksted fandt søde kollegaer i huset,« fortæller hun.
Hun er en af de mange, der er med i Skjulte Perler, når Frederiksberg Dage går løs 9.-11. maj, dog er den vigtige dato lørdag 10. maj for dette arrangement.
»Mine oplevelser på og omkring Kong Georgs Vej knytter sig til atelieret og til turen til og fra. Jeg vil fremhæve de gode oplevelser, jeg har haft, når vi i fællesskab har åbnet huset for gæster,« siger hun.
Lise Eiler ser frem til at få besøg i kunstnerkollektiv, hvor hun har værksted i stueetagen på ¿Kong Georg¿.
»Hvis I kigger indenfor, kan I opdage lokale gadebilleder på lærrederne. Jeg finder motiverne til mine værker, når jeg færdes rundt i byen, og jeg har fokus på de steder, der er på vej til et nyt udseende. Jeg foreviger nedrivnings- og tilblivelsesprocesser. Stillads og byggerod vil de fleste have af vejen hurtigt, men jeg gør det permanent, og gør det dermed til noget særligt. På lærredet bliver stilladset med svimlende perspektiver, grafiske linjer og smukt modlys et positivt billede på opbygning og nedbrydning, som alle kender til. Billederne af noget, der er på vej, skal understrege, at det vi aktuelt er i gang med, er lige så vigtigt, som det vi arbejder frem mod,« fortæller hun.
Der er flere skjulte perler, der venter på at blive opdaget, så sæt kryds i kalenderen ved 10. maj og kig forbi på Kong Georgs Vej og Dronning Olgas Vej.
Man kan også følge programmet på facebook.

Hvad synes du om artiklen?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

»Jeg kan lide at køre ud til fru Hansen«

Natteliv får eget forum