Flere af kommunalbestyrelsens politikere var i praktik som frivillige i efteråret - herunder også borgmester Jørgen Glenthøj (K)

Et stort engagement og kamp for mere indflydelse

Der var kampvalg om pladserne til kommunens frivillighedsforum.
Af Morten Friis Outzen

Ældresagen, Ungdommens Røde Kors og Matematikcentret på Johannesskolen er tre af de nye medlemmer i forummet, hvor organisationerne og kommunen mødes for at styrke de frivillige kræfter.

Fem nye medlemmer og fem suppleanter blev onsdag eftermiddag valgt til Frivillighedsforum, og blandt kommunens frivillige kræfter var der kamp om flere af pladserne.
Borgmester Jørgen Glenthøj (K) ønsker det nye forum god arbejdslyst.
»Det er fantastisk, at så mange er interesseret i at komme i dialog med kommunen om udviklingen af det frivillige sociale arbejde,« siger han ogfortsætter:
»I Frederiksberg Kommune har Frivillighedsforum i en årrække været med til at sætte dagsordenen, og jeg glæder mig til fremtidens samarbejde med det nye forum, så vi kan styrke det frivillige sociale arbejde i kommunen endnu mere.«

En af de nye
Formand i Ungdommens Røde Kors Amalie Utzon er et af de nye medlemmer af Frivilligforum.
Fremtidens velfærd bliver ikke formet indenfor en enkelt sektor, men i mødet mellem sektorer og funktioner. Frederiksberg Frivilligforum bringer både politikere, frivillige og embedsmænd sammen.
»Det miks betyder, at der er rige muligheder for at løfte sig ud over enkelte organisationers dagsordener og i fællesskab udvikle rammerne for medborgerskab i kommunen. Jeg glæder mig og er spændt på, hvor meget vi kan koble Frivillighedsforums arbejde til øvrige politiske processer i kommunen,« siger hun.

Stor politisk opbakning
»Det er fantastisk med stor interesse for det nye frivilighedsforum, og som medlem glæder jeg mig til samarbejdet. For Socialdemokraterne er frivillige en uundværlig del af samfundet, og vi har den største respekt for de mennesker, de giver noget af deres dyrebare tid. Om det er som spise-, besøgsven, fodboldtræner eller i en genbrugsbutik. De er hverdagens helte, og vi glæder os til samarbejdet i frivillighedsforum og ønsker tillykke med valget,« siger rådmand Michael Vindfeldt (S).
Frivillighedsforum blev etableret i 2007 af Socialudvalget for at styrke samspillet mellem den frivillige verden og den offentlige indsats for det frivillige sociale arbejde. I forummet sidder repræsentanter for Handicaprådet, Ældrerådet, Integrationsrådet, de frivillige sociale foreninger og organisationer og forvaltningen.
I det nye Frivilligforum sidder også tre medlemmer fra Socialudvalget – Faisal Rehman (K), Michael Vindfeldt (S) samt formand for Socialudvalget, Pernille Høxbro (K).
»Nu skal vi finde nye veje til at styrke Frederiksberg-borgernes involvering og engagement i udviklingen af tilbud til socialt udsatte i vores fælles by. Konkret skal forummet drøfte nye samarbejdsformer og hvordan vi bedst bruger hinandens forskellige kompetencer til at styrke det frivillige sociale arbejde,« siger Pernille Høxbro.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Klistrede fingre i Parken

Fakta-røver blev genkendt i fitnesscenter