Fire prisvindere; Lone Billhøj
in ,

Amalie, Inge, Lone og Sandra fik ryddet medaljebuffeten

GULDRECEPTION. Kvinderne tog godt for sig af hovedretten ved uddelingen af Amager Bladets Idrætspris 2013. Cykelrytteren Amalie Dideriksen, atletikpigen Sandra B. Christensen, gymnastiklederen Inge Abildgaard og formand for Amager Cykle Ring, Lone Billehøj, fik ryddet medaljebuffeten for guld.

AF JAN JEPPESEN
jje@amagerbladet.dk

KASTRUP: »Du er en ildsjæl af en særlig kaliber,« sagde medlem af Amager Bladets Idrætspriskomité, Jørgen Jørgensen, til ære for årets idrætsleder 2013, Inge Abildgaard, formand for Kastrup Gymnastikforening af 1966.
Inge Abildgaard var én af fire kvinder, der blev kåret og hyldet ved den årlige uddeling af Amager Bladets idrætspriser.

Verdensmesteren i landevejscykling for U/23-ryttere, Amalie Dideriksen, Amager Cykle Ring, fik aftenens første bifald, efter Amager Bladets chefredaktør Jan Jeppesen hvade motiveret valget til øens fornemste idrætshæder, Amager Bladets Idrætspris.

»Kåringen af Amalie vidner om, at komitéen har en god evne til at spotte kommende stjerner, idet hun fik tilddelt prisen som årets fund i 2010,« sagde Jan Jeppesen.

Amager Cykle Ring var mødt talstærkt frem for at hylde Amalie Dideriksen, og blandt gratulanterne var en god gammel kending, klubbens tidligere formand Oluf ’Luffe’ Jørgensen.

»Jeg var med dengang, hvor Dan Frost fik idrætsprisen i 1986,« bemærkede ’Luffe’, inden han sammen med flere af klubbens træner, ledere og aktive blev kåret med prisen som årets klub.

»Amager Cykle Ring blev stiftet i 1940 og kunne have været kåret til årets klub for mange år siden,« sagde komitémedlem Michael Empacher, og hængte guldmedaljen om halsen på klubbens formand Lone Billehøj.

Fra en atletikstjerne til en anden

For komitémedlem Helle Sichlau var det en særlig ære at få lov til at uddele prisen årets fund til Sandra B. Christensen fra Amager Atletik Club.

Helle Sichlau var selv en af Danmarks bedste atleter i halvfjerdserne, da hun stillede op for Kastrup-Tårnby Atletikklub. Sichlau, der blandt andet blev dansk mester i syvkamp, er blevet hædret med både prisen som årets fund og idrætsprisen.

»I dag hedder min gamle klub Amager Atletik Club, og derfor er det en stor ære at give prisen til dig, Sandra,« sagde Helle Sichlau.

Filialdirektør Morten Kjer, Nordea-Amager, og Niels Hald fra DanBolig, lykønskede prisvinderne med kontante pengepræmier for i alt 30.000 kroner.

Nordea og DanBolig er en del af partnerskabet bag Amager Bladets Idrætspris, der blev stiftet i 1953.

I gamle dage fandt guldkåringerne sted i Gammel Sundbyhal i forbindelse med Amagermesterskaberne i indendørs-fodbold samt i Amager Bladets eget bladhus.

Med udvidelsen af priserne årets idrætsleder og årets klub blev forholdene for trange, og de senere er det hotel Park Inn i Kastrup, der har været rammen for kåringerne, hvor prisvinderne er blevet beværtet efter bedste guld-opskrift:

En medaljebuffet, der kan mætte enhver sportshelt.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

|||||

Indsatsen hævet for squashfolket

Talentcenter under FCKs vinger