Scenograf Dorte Holbek og resten af holdet bag Snedronningen arbejder på højtryk for at få de sidste ting klar til premieren torsdag. Blandt andet kommer der en masse blomster i Blomsterkonens stue. Vinpropperne i hjørnet symboliserer træerne i Blomsterkonens have. Foto: Michael Paldan

Til middag i Blomsterkonens hus

 I forestillingen Snedronningen rykker Republique teatret ud af Østerfælled Torv og ind i en lejlighed i Ourøgade

Af Line Weldingh

Stuen er oplyst af et koldt, grønt lys. Ved væggene ligger bunker af korkpropper, og i midten står et opdækket, ovalt bord.

Det er her, publikum skal møde Blomsterkonen, når Republique torsdag har premiere på madteater-forestillingen Snedronningen.

Mere intimt end i teatret

“Vi laver noget, der er mere intimt end i teatret. Man får følelsen af, at man er i et hjem, samtidig med at det er fuldstændigt surrealistisk.

I historien er det et bondehus, og det her er som en byudgave af et bondehus. Det er stateligt som HC Andersens fortællinger, men hyggeligt og med lavt til loftet. Det er en ny fortolkning af det gamle eventyr,” fortæller scenograf Dorte Holbek og tilføjer, at det grønne lys repræsenterer det farvede lys fra bondehusets glasvinduer, der er i HC Andersens fortælling.

I Gerdas fodspor

Lejligheden i Ourøgade, hvor blandt andet Legetøjsbiblioteket normalt holder til, rummer to af de universer, publikum kommer igennem, når de går i Gerdas fodspor på jagt efter Kai, der er blevet bortført af Snedronningen.

Publikum starter i Republique på Østerfælled Torv, hvor der også er rum med forskellige universer. Derfra bliver de i grupper på tolv kørt ud til tre universer i Sankt Kjelds Kvarter, hvor de får serveret forskellige retter, inden de bliver kørt tilbage til Republique.

“Det er en rejse, og publikum skal også mærke, de er ude i det kolde vejr, ligesom Gerda. Vi tager teatret ud til folket på nogle af de steder, der normalt ikke bliver spillet,” siger Dorte Holbek.

Drømme-universer

I Blomsterkonens stue får publikum serveret grøntsagstartar og hummersuppe, mens de skal spille et blomsterspil, der giver dem adgang til et blomsterrum tilbage på Republique. Imens sidder blomsterkonen og fortæller poetiske ting.

“Hun har en hætte over hovedet, så man ikke kan se hende. På den måde bliver hun en del af installationen, en levende og talende skulptur,” fortæller Dorte Holbek.

Målet er at få universerne til at minde om drømme noget, man ikke kan definere.

Lånt af borgerne

Lejligheden i Ourøgade rummer normalt mini-kulturhuset Kulturlab, der er startet af Områdefornyelsen Sankt Kjelds Kvarter.
Republique blev anbefalet af Københavns Kommune at kontakte Kulturlab, der ligger tæt på teatret, og brugerne har fundet midlertidige løsninger, mens lejligheden bliver brugt af teatret.

Blandt andet er Legetøjsbiblioteket midlertidigt genhuset på Øbro Jagtvej Bibliotek, mens brugerne af Musikbunkeren har fået lov at bruge toilettet på Riccos kaffebar.

“Der er virkelig et fællesskab på Ourøgade, og folk er gode til at finde midlertidige løsninger. Vi vil gerne have der sker noget, og vi er glade for, der kommer teater ud i vores område. Samtidig kan Legetøjsbiblioteket også få noget ud af at være på biblioteket, hvor de kan hente flere kunder,” siger Susanne Hau fra Områdefornyelsen Sank Kjelds Kvarter.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Del dine drømme for Gasværksgrunden

Med kræften helt inde på livet