Kultur skal kunne favne alle

Kultur for folket

Det går ikke uden kunst og kultur.
Af Thomas Warburg
formand for Kultur, – Fritids, – og Børneudvalget under Vesterbro Lokaludvalg

Det er de fleste mennesker enige om. Dobbeltinterviewet med to kulturpolitikere i VesterbroBladet i sidste uge rejser imidlertid en vigtig diskussion Kultur for hvem?

I Lokaludvalget deler vi ikke den ekstreme liberalistiske holdning om, at kultur, der ikke kan stå selv, skal falde. Det er vigtigt for os at give et kulturelt tilbud til så mange vesterbroere som muligt. Og når kommunen ikke rigtigt støtter enkeltstående udstillinger, musik, happenings, teaterforestillinger, workshops og udsmykning af gaderummet, må lokaludvalget træde til. Vi bruger langt størstedelen af vores vesterbropulje til at støtte kulturen på Vesterbro.
Vi er ikke smagsdommere, men har særlig fokus på børnekultur og minoritetskultur, som ikke altid kan forvente, at deltagerne kan finansiere hele festen selv.
Vores støtte bliver derfor ofte brugt til at finansiere en solid PR-indsats og nedsætte eller helt fjerne deltagerbetalingen til de kulturelle arrangementer. Desuden finder vi det vigtigt at støtte vækstlaget og de kunstnere, der ikke har fået deres betalende publikum endnu. Ikke fordi de er dårlige, men fordi de ikke er blevet så kendte endnu.
Og så er vi fremme ved kulturudbuddet, hvis Liberal Alliance skulle bestemme Det ville kun være mainstream, det allerstørste, det allermest kendte eller det lettest fordøjelige kultur, der ville komme ud over rampen. Det ville være en fattig kulturbuket at tilbyde vesterbroerne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Appel: Giv nu Fedtekælderen lidt luft

Grandprix-stjerne besøgte Randersgade