Claus Ehlers og Dines Bogø har planer om at udgive endnu en Amagerbog 28. september i år. Foto: Michael Paldan.

Nyt bogprojekt på vej fra Dragørduo

BOGPLANER. Claus Ehlers og Dines Bogø forbereder endnu et værk om øen – denne gang med titlen Amager i krig og fred. Bogen forventes at udkomme 28. september.

Af Hanne Bjørton
hab(@)minby.dk

DRAGØR: I 2010 udgav Dines Bogøs forlag Din Bog værket Amager – den lysegrønne ø skrevet af Ole Ege og Claus Ehlers med fotos af Ole Winther.
Til efteråret er endnu et bogværk på vej fra samme forlag, og ligeledes med Claus Ehlers som primus motor.

“28. september udkommer bogen Amager i krig og fred som en markering af Dragør Forts 100 års jubilæum. Bogen forventes at blive på 250-300 sider, og en tredjedel af den er dedikeret til historien om Dragør Fort. Claus Ehlers skriver hovedparten af bogen, og så har vi allieret os med to specialister, der skriver om Dragør Fort. Jeg koordinerer, finder billeder og udgiver bogen,” fortæller lokalhistoriker og forlagsmand Dines Bogø fra Dragør.

Øens mindesmærker

De to specialister er tidligere orlogskaptajn Peter Thorning Christensen og Tom Wismann, der tidligere har udgivet bøger, blandt andet om Vestvolden.
I første omgang var det meningen, at bogen alene skulle handle om Dragør Fort.

“Men så kom jeg på den ide at inddrage hele Amager. Der er jo reminiscenser at finde på øen helt tilbage fra Christian IV, der er oceaner af mindesmærker her fra hele Danmarks krigshistorie. Der er god grund til at beskrive og genopfriske disse ting, så det ikke glemmes – ungdommen i dag har ikke så megen historisk bevidsthed. Og så giver det god mening at udgive denne bog i 2014, som jo er 100-året for starten på 1. Verdenskrig, det er 170-året for 1864 og 200-året for tabet af Norge,” siger Claus Ehlers.

På bogens udgivelsesdag og fortets 100-års jubilæumsdag 28. september er der fest og ramasjang på Dragør Fort med deltagelse af Søværnets Tamburkorps og 8. Regiments Musikkorps. Der bliver også rundvisning på fortet, også i hidtil ukendte lokaler, der arrangeres skattejagt med præmier for børn og voksne, der vises ældre film og fotos og desuden en helt ny film: Dragør Fort i 100 år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kinesisk besøg i ældreplejen

Mens vi venter på vores busser