||
Butikschef Thomas Hammer og Lene Rohde går sammen og arrangerer løb for Afrikas udsatte piger i Irma Codanhus på lørdag. Foto: Rikke Milling||

Løb for Afrikas piger med Irma, Plan og Lene

Løb. Et noget usædvanligt tilbud møder kunderne i Irma Codanhus i disse dage. På lørdag får alle nemlig mulighed for at deltage i Lene Rohdes halvmaraton rundt om Skt. Jørgen Sø.

Af Morten Friis Outzen

For fem kroner pr. km kan man løbe med, så langt man orker, og alle kilometerpengene går til udsatte piger i Afrika gennem Plan Danmark. Løbet er sidste træningstur inden Lene tager til Kenya for at løbe for pigerne dér.
Tekstforfatter Lene Rohde har gennem flere år samlet ind til skoleprojekter for udsatte piger i Kenyas fattige Bondo-provins. Her er hun PlanFadder for to børn, som hun har besøgt flere gange.
Under det første besøg blev den nu 52-årige kvinde dybt berørt af de vilkår, pigerne lever under, og besluttede sig straks for at gøre noget.
Det blev starten på et velgørende samarbejde med de handlende i hendes kvarter på Frederiksberg/Vesterbro og Plan Danmark.
I de seneste to år har Lene indsamlet mere end 80.000 kr. til pigerne, blandt andet ved at holde sin 50 års fødselsdag på toppen af Kilimanjaro, løbe Copenhagen Marathon og starte løbeklubben Hippo Run.
Irma Codanhus har bakket op hele vejen og er nu også vært for Lenes halve maraton, der er sidste træningstur, inden hun rejser til Kenya og løber for pigerne i Bondo.

Går i pink på lørdag

Lene har været stamkunde i butikken gennem mange år og dukker ofte op i sit pink løbetøj, for at handle på vej hjem fra løbeturen rundt om søerne. Vi har stor respekt for hendes utrolige indsats for de udsatte piger, og er glade for at støtte hendes projekter, fortæller butikschef Thomas Hammer, der selv trækker i pink løbe T-shirt for pigerne på lørdag.
Ud over at støtte pigerne med et kontant beløb serverer Irma vand og frugt til løberne i butikkens indgang, hvor også Plan Danmark kommer og deler balloner ud til børnene. Jeg er rigtig glad for, at Irma hjælper med at gøre træningsløbet til en fest, og håber at mange vil møde op og løbe med. Alle kan møde op og løbe med, så langt man har lyst eller bare gå en tur rundt om Skt. Jørgens sø, hvor vi markerer ruten med pink balloner, smiler Lene Rohde.
Hun er taknemmelig over al den opbakning, hun får i sit kvarter. Pengene til pigeprojekterne er blandt andet kommet ind via salg af strømper i Butik Kluns, neglelak hos Revebel, Vin fra Juuls Vin & Spiritus og Plan løbetees fra Endurance Sport. Lene Rohdes engagement er så smittende at både hendes overbo, genbo, viceværten og hendes læge på Værnedamsvej også har valgt at blive PlanFaddere til piger i Bondo.

Kenyas Atletikforbund

Irma Halvmaraton er Lenes sidste lange træningstur inden hun tager til Kenya for at løbe for pigerne i Bondo. Sidste år skulle hun have løbet et solo-maraton fra skole til skole i den fattige provins, men rejsen blev aflyst i sidste øjeblik på grund af uroligheder omkring det kenyanske præsidentvalg. I år bliver løbet til virkelighed, og Lene kommer ikke til at løbe alene.
Jeg troede ikke mine egne ører, da Plan Danmark ringede og fortalte at Plan i Kenya havde besluttet at gøre mit løb til et officielt løb for Bondos piger, godkendt af Kenyas Atletikforbund og med lokale deltagere, fortæller Lene begejstret.
Tænk, hvad det kan betyde for pigerne at opleve, at der er nogen, der tager deres vilkår alvorligt. Det kan som dansker være svært at forstå, hvad ulighed og den fattigdom, der følger med betyder for en piges liv derude.
Men først gælder det Irma Halvmaraton på lørdag, hvor Lene håber, at mange bakker op om den gode sag. Og som hun siger
Kan man ikke løbe, må man gerne gå og stadig købe en kilometer eller 10.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nyt bogprojekt på vej fra Dragørduo

Tal om krop og grænser