Plejehjemsbeboere kommer byen rundt på Christiania-cykler

På Plejecentret Rosengården har en Christiania-cykeltaxi givet nye muligheder for de ældre. De kommer byen rundt på hjul og får dermed oplevelser, de ellers ikke ville have fået.

Af Christian M. Olsen

Jeg har cyklet meget i mit liv. 15 kilometer til Ballerup og retur.

Men bentøjet er ikke, hvad det har været for 89-årige Harry Magnussen, der er beboer på Plejehjemmet Nybodergården. Alligevel kommer han rundt i byen på cykel.

Nybodergården har fået en Christiania-cykeltaxi, hvor op til to beboere kan sidde foran mens en frivillig tramper i pedalerne. På den måde kan beboerne komme byen rundt og få frisk luft. Cyklen har både været på Langelinie, i Nyhavn, over Bryggebroen og op langs Øresunds-kysten.

Det giver os nogle oplevelser, vi ellers ikke ville have fået, siger den 89-årige murerarbejdsmand og sætter sig til rette i cyklen iført godt med tøj og et tæppe til at skærme for vinterkulden.

Når først man sidder i den, mer det rigtig fint. Lige bortset fra, når man kører på brosten så bumper det lidt vel meget, siger Harry Magnussen.

Det er aktivitetsmedarbejder Nanna Fischer, der træder cyklen denne eftermiddag, og hun er ikke i tvivl om, at cykel-taxien giver noget til plejehjemsbeboerne.

Cyklen er med til at understrege, at alder ikke er nogen hindring. De ældre har stor glæde af at komme rundt op opleve noget på cyklen, siger Nanna Fischer.

I alt fem plejehjem i ældreområdet Indre By-Østerbro har fået en cykel, der er finansieret af Københavns Kommune, og ordningen kommet i stand i samarbejde med Cykling uden alder.

Også den 77-årige journalist Joanna Køhler Larsen, der er beboer på Nybodergården, er begejstret for cyklerne.

Jeg kan ikke gå nogen steder uden min rollator, men cyklen giver mulighed for at komme ud i naturen eller på museer og møde andre ældre.Det er alle tiders. Den er med til at give os en regulær normal tilværelse, siger Joanna Køhler Larsen.

Frivillige, der ønsker at køre ture med de ældre, kan henvende sig til Plejehjemmet Nybodergården.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skriv et svar

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Gymnasieelever vil varsle vand med lysende kloakdæksler

SF-rådmand Balder Mørk Andersens kommentar til den aktuelle situation i SF