Tegneværksted for børn

Tegnekursus. Storm P. Museet arrangerer manga tegneworkshop og tegnekonkurrence i sommerferien for børn og unge. 
 
Af Nanna Boye
Foto: Dan Møller
 
Mange børn tæller dagene til sommerferien, men når mor og far ikke har ferie, kan ugerne godt være lange. Men heldigvis er der mange fine tilbud  til børn og unge, og et af dem kommer fra Storm P. Museet.
I øjeblikket vises særudstillingen “Mangaens Mester – Osamu Tezuka”, om den japanske tegner Osamu Tezuka, der blev internationalt kendt, da han tegnede Astro Boy i 1958. På japansk betyder manga blot tegneserie, men det er også blevet et begreb for den stilart som den japanske mester Osamu Tezuka (1928-1989) stod for.
Mange børn og unge er meget glade for den genre, og i forlængelse af særudstillingen arrangerer Storm P. Museet en række tegneworkshops.
Her kan børn i alderen 8-14 år blive inspireret og vejledt i mangaens univers. Alle kan være med uanset tegne-niveau. Det sker i ugerne 28, 29, 31 og 32 tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-14. Man kan være med én eller flere dage, og der er forskellige temaer  og undervisere. Hver onsdag er der undervisning af de professionelle mangategnere: Fei Huang, Yasamin Malikshahi og Maria Simone Büchert, som netop har udgivet mangabogen “DeadApple’s Book of Tales”. De øvrige dage er der åbent tegneværksted med “mangapigerne”: Franciska, Clara, Carla, Simone og Nadia, som hjælper deltagerne med at skabe mangafigurer.
Hver uge har et tema,  f.eks. figur og historie, lys, skygge og farve eller fantasy. Museet stiller tegnematerialer til rådighed, men man må også gerne medbringe sit eget tegnegrej. Der er plads til maks. 20 børn hver dag, det er gratis at deltage, og pladserne uddeles efter “først til mølle” princippet. Tilmelding via e-mail: post@stormp.dk. 
 
Tegnekonkurrence
Storm P. Museet arrangerer også en manga tegnekonkurrence, hvor man kan deltage i tre forskellige kategorier: mangafigur, chibi (ordet er japansk, men kan oversættes til lille) samt fantasy. Der kåres tre vindere i hver kategori. Juryen består af Morten Thorning, rektor på Animationsskolen i Viborg, og Dong Trieu Do, redaktør på det danske mangablad Comic Party. 
Vindertegningerne bliver trykt i Comic Party og udstilles på museet. Krav for deltagelse: børn mellem 8-14 år. Sidste frist torsdag den 8. august kl. 16 evt. via mail: stormp@stormp.dk
 
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Rap giver sammenhold

Bartof Station åbner