Bartof Station åbner

Musik og galleri. Bartof Station – Art & Music åbner fredag den 5. juli. Under hele jazzfestivalen hyldes den fransk / belgiske jazzguitarist Django Reinhardt.
 
Af Nanna Boye 
Foto: Dan Møller
 
Den tidligere gummifabrik fra 1941 får nyt liv under jazzfestivalen.
Fredag den 5. juli åbner Bartof Station Art & Music, Solbjergvej 3. Det er få skridt fra metroen, så det nye spillested hedder selvfølgelig Station. 
Indehaveren Joakim Friis-Holm der også driver spillestedet Bartof Café, indretter bl.a. Bartof Station med bagagenet, emaljeskilte og gamle togsæder fra ildtog. 
Bartof Station skulle egentlig være åbnet sidste år under Copenhagen Jazz Festival. 
Det har været et langt sejt træk med forhandlinger med kommunen, men nu er der fundet en midlertidig løsning med kombineret galleri og spillested med halvakustisk musik. 
Der sættes fokus på  Django Reinhardt både musikalsk og  med en udstilling, hvor man bl.a. kan studere guitarer, fotos og covere fra gamle lp’ere med Django Reinhardt.
– Den musik som Django Reinhardt stod for, er glad musik. Det var en spændende tid med livsbekræftende musik, og så er jeg også lidt af en guitarnørd, siger Joakim Friis-Holm. 
Da Lokalavisen kiggede forbi forleden dag, var kælderlokalet stadig halvtomt, men der arbejdes på højtryk med indretningen, lys, lyd og scene.
Der er plads til et par hundrede mennesker på Bartof Station, men i første omgang lægges der ud med 60-70 pladser. I lokalet er der en naturlig ruminddeling af lokalet med søjler, og idéen er, at der etableres en lav scene, hvor publikum kommer tæt på musikerne. Man sidder ved små borde og der skabes en intim stemning. 
– Jeg vil gerne skabe et godt miljø og sætte lidt liv i denne del af Frederiksberg. Der er lang vej endnu, men jeg tror det bliver super hyggeligt, og så har jeg fået et par store navne til at spille, bl.a. Chicago trioen Joel Patterson and The Modern Sounds og Django Tigers. Jeg har fået en lejlighedsbevilling til udskænkning, og i første omgang åbner Bartof Station under jazzfestivalen  og igen til efteråret under Copenhagen World Music Festival og Copenhagen Blues Festival. 
– Det er en tretrinsraket, men så kan vi også finde ud af, hvad der fungerer undervejs, men jeg glæder mig helt vildt meget, fortæller Joakim Friis-Holm, der håber på, at papirerne og godkendelserne af lokalplanen færdigbehandles, så der kan komme en mere permanent åbning af stedet til foråret 2014.
Under jazzfestivalen åbner Bartof Station kl. 19, musikken spiller kl. 21. Der er ni koncerter og unummerede pladser, program: bartofstation.dk
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tegneværksted for børn

Robot på sidesporet